Att köra Tesla i vinterväder

Första dagen med snöoväder satte lik Tesla på prov. Den bestod provet med glans. När däcken rullade på nyfallen snö föll även dubbarnas ljud mot underlaget bort. Bilen gled nästan ljudlöst fram. Magiskt. 🙂
Det märks att bilen är tung. Den ligger oerhört stadigt på vägen. Jag är bortskämd med säkra, svenska bilar. Två SAAB:ar och en Volvo har jag kört före Teslan. Men maken till säker väghållning har jag inte varit i närheten av. Säkra omkörningar. Jag behöver dock lära känna bilen lite bättre innan jag utmanar större snövallar.
Vindpustarna känns i princip inte alls. Där jag i min SAAB hade väntat mig att känna dragning i ratten känns … ingenting. Det hörs att det blåser. Jag fortsätter stadigt rakt fram.
Finns det då inget negativt? Jo. När jag kom hem skulle jag – som vanligt – sätta i laddkabeln. Men nej. Locket till laddningsporten hade frusit. Jag har sökt på nätet, och andra verkar ha stött på liknande problem. Lösningarna verkar spänna från silikonspray till karateslag… 😉

2 thoughts on “Att köra Tesla i vinterväder

  1. Vill minnas att det står i manualen till Nissan LEAF att man ska använda hårtork. Du har ju ändå ett eluttag… 🙂
    Kan tänka mig att alkoholbaserad avisningsspray kan funka också.

    Hälsningar
    Sven Forsberg
    Ordförande, Föreningen Elbil Sverige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s