Återkoppling om laddning längs vägen till Skåne. #elbil https://twitter.com/fleijerstam/status/483490980042002432

Det är fint att se vilket gensvar jag får på propåer om laddning av min elbil under semestern. RT och tips om laddställen på olika håll. Min underbara faster kollar runt i Vadstena för att hitta trefasuttag (“Vi ska nog se till att bli av med dig”). Människor är intresserade och hjälpsamma.

NorrPro i Örebro erbjuder laddning med 32 Ampere mot en avgift av 100 kr per laddningstillfälle. Då kan man också få låna en mindre elbil för att ta sig en titt på Örebro City, medan bilen laddar. Om man vill kan de låna ut kontorsplats. De verkar även ha mycket god efterfrågan på laddstolpar på offentliga platser runt om i Sverige, med riktigt snabb laddning. Deras samarbetspartners kommer säkert själva ut med nyheter om detta inom kort. 🙂

Imorse hittade jag en nyhet om en ny laddstolpe vid Stadshuset i Ronneby. Den ska ha ChaDeMo, CCS och typ 2-kontakt. Det blir nog en avstickare till Ronneby på vägen ner till Skåne. När jag tittar på uppladdning.nu (vår bibel som laddbilsförare) ser jag att de har tre kontakter i Ronneby, och att allihop har typ 2-kontakt! det är verkligen mycket bra. Kul att se att “Sveriges IT-hörn” håller sig framme vad gäller framtidens transporter! Återstår att se hur snabb laddningen är där = hur långt vårt besök i Ronneby blir. 😉

I will be back, i mån av laddning…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s