Dagens test: Malmö – Uppsala på en dag med #elbil. :)

Idag återvänder vi hem från Skåne, efter en veckas varm och trevlig semester hos familjen. Preem här i Höllviken har varit väldigt tjänstvilliga med att låta mig ladda bilen hör nere. Väldigt fint. Men mot betalning, förstås.
Dagens tur hemåt går tyvärr inte via E4:an, eftersom det skulle ta uppskattningsvis 3 timmar längre tid än att åka E6/E18.
Vi börjar med 95% av fullt batteri. Första anhalten blir IKEA Helsingborg, där de har trefasuttag för laddning. En timme där, och sedan fortsätter vi vidare norrut längs E6:an. Om räckvidden börjar tryta kan vi få ta en omväg via Landvetter där OKQ8 har en typ 2-kontakt där jag kan ladda med 22 kW (dubbla hastigheten mot trefasuttag). Så långt den utmanande biten.
Därefter blir det lättare. Igår öppnade Teslas Supercharger i Uddevalla. Med laddning på 135 kW har jag fullt batteri igen på 40 minuter!
Vidare genom Dalsland, till Max i Karlstad, som upplåtit mark till en Supercharger som öppnades i tisdags. 30-40 minuter där, sedan fortsätter vi längs E18 mot Dinners i Arboga för nästa Supercharger. Efter laddning där är det så 13 mil hem till Uppsala.
Så blir dagens elbilsäventyr. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s